Бивши ученици наше школе, на њих смо поносни

УЧЕНИЦИ наше школе, на њих смо поносни!
 
*Љуба и Милијана Ћосовић, Сафија Ђоловић и Станија-Цана Кнежевић – ученице осмог разреда, са својом такмичарском песмом „Плави кишобран“, на фестивалу „Бели нарцис 63“, у великој конкуренцији – освојиле су друго место.
*Арслан Туркмановић-Аско и Ацо ТодоровићБобиша – припадају генерацији талентованих младих сликара шездесетих и седамдесетих година. Касније су завршили Академију ликовних уметности и постали добри сликари.
*Анкица Ћировић и Златко Туркмановић – први носиоци Вукове дипломе, 1970.године. Од тада је уведена пракса да председник Скупштине општине организује свечани пријем „вуковаца“. Након три деценије је било преко 30 носилаца Вукове дипломе!
*Ервин Хаџимуртезић – рецитатор републичког ранга, који је 1996 – као ученик осмог разреда одушевио присутне у дворани и оне поред малих ТВ екрана. Добио је плакету и златник. Доказао се и као глумац-аматер, а 2001. постао студент одсека глуме Академије уметности  у Новом Саду. Он је први Нововарошанин који је уписао студије глуме.
*Милица Дилпарић, Јелена Баковић, Сузана Вујовић, Бојана Пришуњак – ученице/мале песникиње, које су обогатиле своју школу збиркама песама – двехиљадитих година.
*Александар Недић, Данка Бјелић, Драгана Живковић, Невена Шапоњић, Никола Јовић, Огњен Шапоњић  – даровити ученици у области мататике, информатике, биологије, екологије, српског језика, поезије, глиме… нашли су се у књизи „Они долазе – таленти основних школа Србије“ у издању Публик преса 2001. у Београду. Њихову даровитост су открили и неговали врсни учитељи и наставници ове школе!
*Љубинко Друловић-даровити спортиста и ученик наше школе.Бивши фудбалер, а садашњи фудбалски тренер.Рођен је 11.септембра 1968.године. Јуниорску каријеру је почео у Златару у Новој Вароши.Играо је у фудбалском клубу Партизан из Београда.У богатој фудбалској каријери играо је за Порто и Бенфику.
*Немања Недовић-је српски кошаркаш.Рођен је 16.јуна 1991.године у Новој Вароши.Поникао је из КК Златар.Игра на позицијама плејмејкера и бека.Играо је за ГОЛДЕН СТЕЈТ вориорси,Валенсију,Малагу,Олимпију,Панатинаикос. Тренутно игра за Црвену Звезду.