Сви наши бивши директори,

Сви наши бивши ДИРЕКТОРИ!

*Петар Мандић – постављен је решењем Народног одбора Златарског среза за управитеља школе од 1955. године. Касније се постао директор Дома културе и био један од најистакнутијих посленика културе  у Новој Вароши. Добитник је више награда и друштвених признања.

*Авдо Туркмановић – постављен је за управитеља 1957. године. Једно време је био председник Савета за просвету и културу, затим у републичкој заједници образовања и васпитања. Добитник је више друштвених признања, међу којима је и Повеља са златном плакетом „4.децембар“.

*Живојин Ђокић – био је на дужности директора од 1962. Пре тога је предавао француски, историју и фискултуру. Радио је и као просветни референт у Народном одбору општине и био председник Савета за физичку културу општине Нова Варош.

*Вукосав Деспотовић – изабран је за директора 1973. године. Био је 27 година на месту директора. У том периоду је Школа и ученици добијали безброј друштвених признања и награда. И сам је био добитник више друштвених признања, међу којима је и општинска награда „4.децембар“. Неговао је културни дух школе и подржавао програм активног учења.

*Милана Перошевић Мартиновић – била је вршилац дужности директора од 2001. године. У том периоду девет ученика је стигло до републичког такмичења. Кроз 23 секције – ученици су имали прилике да покажу своје таленте и постигну успех на такмичењима. Пет учитељица са факултетским образовањем почело је своје прве радне дане у градској школи. Уведено је ГВ и ВН у школу – као изборни предмет. Интересовање је било подједнако за ГВ и ВН – по 51, а 31 ученик није бирао ништа. Свих 10 ученика у ИО Дражевићи су се определили за ГВ.

Током Дечје недеље, деца су пожелела осмех на лицима наставника, компјутере, ђачку кухињу, базен и музику са разгласа. Свечано је обележен Дан просветних радника. На Савиндан се ломио славски колач уз присуство свештеника… Функцију деректора обављала је годину дана.

*Радиша Филиповић – изабран је за директора 2002.године. Био је на том месту три мандата. У том периоду је реновирана кровна конструкција зграде за млађе основце. Школа је добила сертификат Школе без насиља. Уведено је инклузивно образовање. Почела је „делимична инклузија“ уз укључивање специјалног педагога у рад са децом редовних одељења. Осмишљен је Клуб друштвених игара и Креативнообразовни кутак. Школа је добила и другог стручног сарадника – психолога. Настављена је традиција обележавања Дана просветних радника и Савиндана уз присуство свештеника.  За време мандата директора први пут су ученици освојили прво место на републичком такмичењу из информатике.Школска библиотека је постала културни центар, отворен и за локалну заједницу. Ученици су имали успеха на такмичењима…